film-warcraft-v-kinech-v-prosinci-2015
Novinka Film Warcraft v kinech v prosinci 2015

Film Warcraft v kinech v prosinci 2015

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

2. 10. 2013 08:53
Reklama

Prakticky každý celovečerní film na motivy počítačové hry s sebou táhne dvojí břímě - musí být zábavný jak pro hráče, kteří hru znají a také být snadno stravitelný diváky, kteří o herní předloze nevědí zhola nic. Rovnováhu mezi těmito dvěma póly málokterý snímek dokáže najít a výsledek často nepotěší ani jeden z táborů. Hráči si stěžují, že film neodpovídá předloze, nehráči nechápou všemožné odkazy a v nejhorším případě se z filmu stane paskvil, který se nelíbí vůbec nikomu.

Když se ale před nějakým časem začalo hovořit o World of Warcraft filmu, tedy filmu na motivy svého času nejhranější PC hry na světě, hráčům vysvitla jiskra naděje, že tak velký projekt přece nemůže pohořet. Co víc, Sam Raimi (Evil Dead, Spider-Man) byl k filmu přidělen jako režisér a produkci filmu zaštítil jak Legendary Pictures, tak Universal Pictures.

Raimi nakonec od Warcraftu odešel k filmu Mocný vládce Oz, ale na jeho místo nastoupil Duncan Jones, který má na svém kontě super sci-fi Měsíc a Zdrojový kód. Scénář napsal Charles Leavitt, jenž stojí za Světem podle Prota a Krvavým diamantem, takže ani o příběhovou stránku bychom se bát nemuseli.

Film se nakonec bude jmenovat pouze Warcraft a dle dnešního tweetu oficiálního WoW účtu vstoupí do Amerických kin 18. prosince 2015. Natáčení má začít v polovině ledna příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama