cina-uvolnuje-ban-na-konzolovy-trh
Novinka Čína uvolňuje ban na konzolový trh

Čína uvolňuje ban na konzolový trh

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

30. 9. 2013 12:16
Reklama

Co mělo dříve příchuť spekulace a pro Evropana také těžkou příchuť orientu se nyní stává realitou – Čína uvolňuje trh s konzolemi a vypadá to, že se tam brzy budou moci opět relativně volně prodávat. Připomínáme, že na konzole platil ban již od roku 2000.

V pátek vláda vydala ve vší tichosti a diskrétnosti prohlášení, že zákaz prodeje konzolí se ruší, a to v rámci rozšíření Šanghajské zóny volného obchodu (odvážnější nechť si přečtou přiložený originál zprávy). Nebyla by to však ta pravá Čína, pokud bychom tu neměli jedno rudé ale – a tím je pochopitelně proces schvalování her takových, které neškodí ani mravnímu vývoji mládeže, ani nijak nepoškozují kulturně-historické zvyklosti a tradice (a zde teoreticky může nastoupit i samotná cenzura obsahu)

Čína uvolňuje ban na konzolový trh
i Zdroj: Hrej.cz

Otázkou nyní také je, jak podobná zpráva zamává s tamním PC trhem. Není však kdovíjak velkým tajemstvím, že plagiátorství a pirátství má v nejlidnatější zemi světa bohatou tradici. Dopad pro vydavatele PC her by tedy nemusel být nijak markantní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama