i-mrtve-star-wars-1313-jsou-k-uzitku
Novinka I mrtvé Star Wars: 1313 jsou k užitku

I mrtvé Star Wars: 1313 jsou k užitku

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

24. 9. 2013 20:13
Reklama

Star Wars: 1313 jsou mrtvé, to víme dávno a slzy jsme uronili již týdny a měsíce nazpět. Uzavření studií herních studií LucasArts zkrátka přineslo své oběti a nám tak nezbývá, než se s tím smířit. Úplně však o ty dvě třináctky nepřijdeme.

Tedy alespoň ne v zábavním průmyslu jako takovém – věřte nebo ne, technologie pro hru vyvinuté se použijí v průmyslu filmovém, a to zřejmě nejen v nadcházejících filmech této série. Video z prezentací britské akademie filmového a televizního umění (BAFTA) můžeme v praxi vidět technologii motion capturingu, která však oproti těm konkurenčním funguje v reálném čase. Zkrátka a dobře, to, co se vyvinulo pro průmysl herní, má dopad na průmysl filmový s tím, že to může zajít ještě dál.

Server PCGamesN totiž také trefně podotýká, že něco takového může otevřít vrátka něčemu docela jinému – digitálnímu divadlu. Herci jsou v zákulisí ověšeni žárovkami, u pusy mají mikrofon a dávají duši svým digitálním protějškům, jež diváci sledují na plátně. Jistě, přijdeme částečně o lidský faktor, otevírají se však dveře do fantaskních světů na jevišti jinak těžko realizovatelných. A to by mohlo být velmi zajímavé, nemyslíte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama