hrat-ps4-hry-na-xbox-one-ano-ale
Novinka Hrát PS4 hry na Xbox One? Ano, ale...

Hrát PS4 hry na Xbox One? Ano, ale...

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

20. 9. 2013 10:40
Reklama

Během předváděčky interfacu a funkcionalit Xbox One ukázal Albert Penello, šéf plánování Xbox One produktů, jednu z propagovaných novinek - možnost "přišpendlit" dvě různé aplikace na obrazovku. Takto je možné hrát hru a zároveň brouzdat po internetu, volat přes Skype nebo si pustit televizi v malém okně zatímco plachtíte po mořích v Assassin's Creed IV: Black Flag.

To je samozřejmě příjemná funkcionalita, ale nabízí toho mnohem více - stejně jako televize s půjde připojit k Xbox One jakékoliv zařízení s HDMI outputem. Ano, i konzole jako PlayStation 4, Wii U i Xbox 360!

Na přímou otázku, zda půjde připojit PS4 Penello se smíchem potvrdil, že nic nebude stát v cestě pokud někdo bude chtít hrát hru na Xbox One jako Ryse: Son of Rome na jedné půlce obrazovky a někdo jiný třeba Killzone: Shadow Fall na druhé půlce.

Samozřejmě je hraní na půlce obrazovky trochu krkolomné, ale znamená to, že by se takto daly využít sekundární možnosti jako například Skype při hraní PS4 her nebo dokonce jako jakýsi druh zpětné kompatibility s Xbox 360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama