skotske-mesto-se-zlobi-na-rockstar
Novinka Skotské město se zlobí na Rockstar

Skotské město se zlobí na Rockstar

Ondřej Švára

Ondřej Švára

19. 9. 2013 05:22
Reklama

Skotské město Hawick se zlobí. Jeho jméno se totiž objevilo ve hře, kterou od prvního dne vlastní miliony lidí, a není zobrazeno zrovna v tom nejlepším světle. Naopak, v GTA V je Hawick místem, kterému se slušný občan vyhýbá. Je to čtvrť s prostitutkami, drogovými doupaty, překupníky a každý tam má pod postelí bouchačku, se kterou přepíná televizní programy.

To skutečný Hawick je malé provinční městečko s patnácti tisíci obyvateli převážně slušného vychování a shoda názvů jej prý poškozuje. Tvrdí to jeho radní. "Jsem z použití našeho jména ve hře znechucený. Jsme klidným místem pro život, a tohle nám může zkazit reputaci," říká starosta David Paterson.

Skotské město se zlobí na Rockstar
i Zdroj: Hrej.cz

To, že se skotské reálie v GTA objevily, není náhoda. Vývojářské centrum Rockstar North totiž sídlí v Edingburgu, hlavním městě země.

Možná, že ale Hawičtí kauzu časem přehodnotí a začnou ji vnímat jako zajímavou reklamu. Dosud bylo městečko známé jen lokální přehlídkou jezdců na koních, dnes přitom o téhle skotské díře mluví celý svět. A to je reklama, na kterou nestačí žádný propagační leták.

Skotská anabáze je i důkazem stále silnějšího vlivu her na veřejné mínění. Protesty lidí, kteří se cítí být dotčeni zobrazením svých reálií v herním světě, totiž přibývá. Stačí si vzpomenou na kauzu třetí Army, která detailně zobrazila řecký ostrov Lemnos a víme, co z toho vzniklo. Kdo před Armou věděl, že Lemnos existuje?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama