na-ps4-se-budou-streamovat-stare-hry
Novinka Na PS4 se budou streamovat staré hry

Na PS4 se budou streamovat staré hry

Ondřej Švára

Ondřej Švára

19. 9. 2013 11:49
Reklama

Když Sony kupovalo Gaikai, nechtělo tím jen oddálit hrozbu toho, že lidé odloží konzole a začnou díky streamování hrát hry na mobilech a toustovačích. Sony především chtělo cloudovou technologii samu pro sebe a integrovat ji do vlastního digitálního programu. A už to přináší první ovoce. Po dlouhé vlně spekulací firma potvrdila, že na Playstationu 4 se budou streamovat staré hry z PS3. Právě díky Gaikai.

Na PS4 se budou streamovat staré hry
i Zdroj: Hrej.cz

Program cloudové kompatibility chce Sony rozjet nedlouho po samotném uvedení nové konzole. V Severní Americe by podporu mělo oficiálně spustit během roku 2014. Potvrdil to prezident Sony Shuei Yoshida na Tokyo Game Show. Zatím však nezveřejnil, které hry se budou do digitálu převádět. Poznamenal aspoň, že se sbírka bude časem rozrůstat.

Hry by navíc měly být přes cloudový systém přístupné na handheldu PS Vita a na systému PS Vita TV. Zatím se však mluví pouze o americkém launchi. Jak to bude s cloudem od Sony vypadat v Evropě, Yoshida nekomentoval. Spekuluje se totiž o problémech souvisejících s vysokorychlostním připojením právě v tomto teritoriu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama