byvaly-sef-ea-plati-willa-wrighta
Novinka Bývalý šéf EA platí Willa Wrighta

Bývalý šéf EA platí Willa Wrighta

Ondřej Švára

Ondřej Švára

19. 9. 2013 11:02
Reklama

Asi už víte, že Andrew Wilson docela překvapivě vystřídal v čele Eletronic Arts starého matadora Johna Riccitiella. Bývalý boss ale překvapuje také. Na veřejnost se dostala zpráva, že Riccitiello investoval do vývojářského inkubátoru jménem Syntertainment. Jedná se o novou vývojářskou iniciativu Willa Wrighta. Autor her jako Simcity a Spore získal od Riccitiella nespecifikovanou částku, která doplňuje současný budget o hodnotě pěti milionů dolarů.

Možná Riccitiello přispěl rovnou polovinou, možná třetinou. Podle toho, jestli sám Wright do nového studia také investoval a v úvahu se musí brát i podíl firmy Andreessen Horowitz, což je investorská společnost z kalifornského Menlo Parku.

Bývalý šéf EA platí Willa Wrighta
i Zdroj: Hrej.cz

Will Wright pro magazín Games Beat řekl, že cílem Syntertainmentu je skloubit zábavu s realitou.. Hra by měla jakýmsi neurčitým způsobem spolupracovat s hráčovým všedním životem. Je to prostě typicky nehmatatelná "Wrightovina", možná spíš "Molyneuxovina." Sám Wright říká: "Není to nějaký megalomanský projekt, spíš evoluce mých dlouhodobých tužeb."

Na konkrétnější popis jeho projektu si ale ještě budeme muset počkat. A kdoví jak, to s ním nakonec dopadne. Wright jako investor a zakladatel totiž zatím neměl příliš šťastnou ruku. Jeho dva poslední projekty jmény Stupid Fun Club a Hive Mind dopadly neslavně. První nevyvíjí zrovna nějakou světobornou činnost a druhý je sužován spory mezi samotnými zakladateli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama