zezlo-v-ea-prevezme-andrew-wilson
Novinka Žezlo v EA převezme Andrew Wilson

Žezlo v EA převezme Andrew Wilson

Marek Švrkala

Marek Švrkala

18. 9. 2013 10:20
Reklama

Americká videoherní společnost Electronic Arts má po šesti měsících nového šéfa. Stal se jím trochu překvapivě Andrew Wilson. Muž, který doposud vedl EA Sports a digitální distribuční portál Origin, tak ve firemní hierarchii přeskočil dva výše postavené manažery. Ředitelem EA se tak stal navzdory předpokladu některých odborníků, že žezlo převezme mnohem známější Peter Moore.

Wilson je v Electronic Arts už od roku 2000, přičemž vystřídal pozice v Asii, Evropě a Severní Americe, což mohlo ve výběrovém řízení, jehož se účastnili jak externí, tak interní kandidáti hrát v jeho prospěch. „Jmenování Andrewa je jasným důkazem rozsáhlé základny talentovaný manažerů v EA. Svědčí o víře, že je EA na cestě stát se celosvětovým lídrem v interaktivních hrách a službách,“ uvedl Larry Probst, jenž funkci dočasně zastával po Johnu Riccitiellovi. Ten na prestižní pozici rezignoval k 30. březnu po šesti letech.

Andrew Wilson už v dopise vyjádřil své nadšení a ambice. „K této společnosti a jejím komunitě fanoušků cítím hluboký respekt. Jsem motivován, abych v tomto pro herní průmysl vzrušujícím čase sloužil našim lidem, hráčům a akcionářům,“ napsal Wilson v dopise na stránkách EA a zdůraznil, jak je důležitá firemní kultura a nasazení všech zaměstnanců.

Pak se začal věnovat také konkrétnějším plánům. Mezi ně patří pokračování v transformaci pro digitální trh a přinášení skvělých her a služeb napříč platformami, mezi nimiž nechybí konzole nové generace, PC (včetně free-to-play titulů) a mobilní zařízení. Velké změny ve směřování Electronic Arts tak s novým ředitelem tohoto videoherního giganta nečekáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama