spisovatelka-rowlingova-uz-zase-kouzli
Novinka Spisovatelka Rowlingová už zase kouzlí

Spisovatelka Rowlingová už zase kouzlí

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

13. 9. 2013 12:48 2
Reklama

Pokud jste se s někým vsadili, že příběh Harryho Pottera neskončí sedmou knihou, a že se k němu spisovatelka J. K. Rowlingová zase někdy vrátí, pak jste sázku vyhráli. I když, tak nějak napůl. Podle dnešního oznámení totiž začala Rowlingová pracovat na scénáři nového filmu, který sice nebude dál pokračovat v příběhu obrýleného čaroděje, ale zavede vás do stejného světa. Aby si ale diváci nebo hráči nepletli oba světy do jednoho, přesunou s v díle nazvaném Fantastická zvířata, a kde je najít (ano, to je TA učebnice!) do New Yorku 20. let minulého století. Hlavní hrdinou bude Newt Scamander, autor zmiňované učebnice, který si ale bude muset nejprve projít všemi úskalími, které lovení nebezpečné zvěře nabízí.

Sama Rowlingová pak uvádí na pravou míru, že i když budou ve Fantastických zvířatech platit stejná pravidla jako v Harry Potterovi, nejde o žádný prequel ani nic podobného. "Zákony a zvyky skrytého světa čarodějů budou známa všem, kdo četli Harryho Pottera, nebo viděli filmy. Newtův příběh ale začne v New Yorku a rovných sedmdesát let před tím, než se Harry narodil."

V závěru snad ani nemusíme dodávat, že na film, u kterého bude Rownligová coby scénáristka úplně poprvé, bude navázán na vývoj hry, o které se postará Warner Bros., coby producent filmu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama