nokia-chysta-nabuseny-tablet
Novinka Nokia chystá nabušený tablet

Nokia chystá nabušený tablet

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

13. 9. 2013 15:56 5
Reklama

Nedávný přechod Nokie pod hlavičku Microsoftu již brzy ponese své první ovoce, tím je tablet postavený na platformě Windows. Půjde tak o první moderní tablet z produkce finské Nokie, ne však první z dílen Microsoftu – ti si už vyzkoušeli tento segment trhu s tabletem Surface. Nutno podotknout, že nikterak úspěšně.

Nokia chystá nabušený tablet
i Zdroj: Hrej.cz

Ten od Nokie bude mít 10,1 palcovou obrazovku typu IPS s full HD rozlišením, o jemnost a věrné barvy by tedy nouze být neměla. Pohánět to bude čtyřjádrový Snapdragon 800 s taktem 2,3 GHz se dvěma gigabajty paměti a komunikovat se světem bude tahle placka pomocí LTE. Na zádi pak najdeme fotoaparát s rozlišením 6 megapixelů, vpředu pak bude kamerka s rozlišením třetinovým. Nutno však podotknout, že toto všechno jsou zatím pouhé spekulace a nic není oficiální.

Rozšiřovat paměť půjde s pomocí microSD karet a z portů bude obsahovat microHDMI a microUSB. Slibovaná výdrž je pak až deset hodin. Cena je stanovena na necelých 500 dolarů, při férovém přepočtu bychom tak mohli pořizovat za zhruba 10 tisíc korun.

Až posud dobré. Jedinou potencionální slabinou je zvolený operační systém – Windows ve verzi RT. Tedy OS, který trpí nedostatečnou podporou aplikací. Ale vše se ještě může do vydání změnit.

Tak co na to říkáte, zaujal by vás takovýto tablet? Nebo snad raději odvrátíte zrak ke konkurenci či ke svému notebooku?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama