tisic-vyvojaru-chce-delat-na-wii-u
Novinka Tisíc vývojářů chce dělat na Wii U

Tisíc vývojářů chce dělat na Wii U

Ondřej Švára

Ondřej Švára

11. 9. 2013 14:32
Reklama

Konzole Nintendo Wii U se špatně prodává a neperou se o něj ani velká vydavatelství, která své hry na této konzoli buď vůbec nevydávají, anebo s tím minimálně otálejí. Tento neblahý dojem se samotné Nintendo snaží napravit pravidelnou píár masáží, se kterou se snaží současný stav bagatelizovat. Jednou z těch aktuálních zpráv je, že se o Wii U momentálně zajímá nejméně tisíc větších či menších nezávislých studií.

Číslo pochází ze statistiky webu WiiU Developer website, který Nintendo spustilo letos na jaře a volně se podobá nezávislé dílně na Steamu. Jeho hlavním úkolem je soustředit nadané tvůrce, kteří dříve či později dostanou nástroje a příležitost, aby pro Nintendo něco vytvořili.

Ta tisícovka znamená počet registrovaných autorů, kteří mají zájem do budoucna pro Nintendo vyvíjet. Jako moc relevantní číslo to je, necháme na posouzení každému z vás. Nicméně Nintendo to využívá jako marketingovou pomůcku. Slovy obchodního manažera Dana Adelmana tvrdí, že spousta těchto zájemců už seklo se svou prací u velkých studií a zakládají své vlastní firmy pro budoucí nintendovskou spolupráci.

Tak uvidíme. Nintendo bylo dosud známo, že amatérům a vůbec vývojářům zvenčí příliš nevěřilo a když už jim něco vydalo, bylo to po martyriu kontrol hraničící s šikanou. Možná, že špatné obchodní výsledky přiměly firmu změnit kurz. Nintendo chce nyní podporovat kohokoliv, od zhrzených designérů až po kluky, co zrovna vylezli ze škol a první výsledkem developerského programu by mělo být dvacet až třicet nových indie her, které na WiiU vyjdou ještě do konce letošního roku. Některé z nich uvidíte níže na videu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama