steam-nabidne-sdileni-her-s-prateli
Novinka Steam nabídne sdílení her s přáteli

Steam nabídne sdílení her s přáteli

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

11. 9. 2013 19:55 5
Reklama

Při zpětném zjištění, jak dobře by fungovalo avizované a následně zrušené sdílení Xbox One her mezi rodinou a vybranými přáteli, by spoustu novinářů a hráčů určitě raději drželo jazyk za zuby. Model je totiž ve výsledku opravdu výhodný, což navíc potvrzuje i firma Valve. Jak, ptáte se? Úplně jednoduše - nápad v podstatě okopírovala a chystá sdílení knihovny her na Steamu.

Projekt se jmenuje Steam Family Sharing a ve Valve na něm očividně nějaký ten pátek pracují. Už příští týden totiž proběhne omezený betatest a je pravděpodobné, že se sdílení dostane do ostrého provozu ještě letos. "Naši zákazníci vyslovili zájem sdílet jejich digitální hry s přáteli a rodinou stejně jako si půjčují krabicovky, knihy, DVD a další fyzikcá média," řekla Anna Sweet z Valve.

Jak vše funguje, je nyní poměrně prosté - vybraní uživatelé Steamu si budou moci půjčit vaši hru a ještě se jim k tomu budou generovat vlastní achievementy a vlastní uložené pozice. Vlastník knihovny bude moci nabídnout svou sbírku až deseti hráčům, ti ale musí počítat s tím, že výhradní právo hrát má jejich majitel. V případě, kdy si budete chtít zahrát vy, nikdo další se už hraní nebude moci zúčastnit. Ve výsledku tedy s danou knihovnou může hrát pouze jeden člověk, čímž se celá možnost sdílení smrskává v podstatě jen na zlegalizování toho, když jste někomu půjčili svůj účet včetně hesla.

Nabídka se pak nebude vztahovat na hry, které pro svoje spuštění vyžadují ještě klíč třetích stran (například hry od Ubisoftu spouštěné přes uPlay), což se ale dá pochopit a neměl by to být zas až takový problém, vzhledem k tomu, že podobných her příliš není. Pokud se vám novinka i přes značné omezení líbí a chtěli byste ji vyzkoušet ve zmiňované betě, můžete se zkusit přihlásit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama