capcom-je-zklaman-z-nekolika-svych-her
Novinka Capcom je zklamán z několika svých her

Capcom je zklamán z několika svých her

Ondřej Švára

Ondřej Švára

11. 9. 2013 06:49
Reklama

Nikdo není dokonalý a každý by se měl spokojit s tím, co umí, pokud na víc nemá. Možná se tímhle heslem řídí spousta lidí, ale firmy ne. Ty chtějí pořád víc a víc, stejně jako třeba japonský Capcom, kterému sice meziročně vzrostly příjmy, ale zklamal se v několika svých konzolových značkách. Ty se neprodávaly dle očekávání.

Capcom je zklamán z několika svých her
i Zdroj: Hrej.cz

Příjmy Capcomu meziročně vzrostly o 120 milionů dolarů na celkových 940 milionů. Potud v pořádku. Nicméně se nedařilo divizi Capcom Digital Contents, která se stará o produkci konzolových, počítačových a mobilních her přes digitální i fyzickou distribuci. Tato firemní sekce ohlásila propad příjmů o celých padesát procent, což znamená nejhorší výkon od roku 2005. Capcom sice prodal 14 milionů her, ale řada značek sotva překonala hranici jednoho milionu. Capcom tedy těžil spíše z kvantity titulů, než z jejich faktického úspěchu. Nejvíce se čekalo od Resident Evilu 6, ale z plánovaných sedmi milionů kopií se prodalo jen necelý pět. A zklamalo také Devil May Cry s pouhým jedním milionem her. Počítalo se přitom s dvojnásobkem.

Příčinu problému vidí Capcom v malé podpoře dodatečného obsahu. Proto firma nyní přijímá zhruba sto nových lidí, kteří si vezmou na starost digitální servis a postarají se o zvýšenou produkci DLC.

Kde se Capcomu naopak výrazně daří, to jsou online hry. Internetová divize se zlepšila o víc než čtyřicet procent a právě ona má lví podíl na tom, že jako celek Capcom stále prosperuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama