hrani-na-vodni-hladine-s-kinectem-ano
Novinka Hrání na vodní hladině? S Kinectem ano

Hrání na vodní hladině? S Kinectem ano

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

8. 9. 2013 08:49 2
Reklama

Herní technologie v sobě dokáží skloubit technologický pokrok a chuť si hrát, což je zjevné při pohledu na tým vědcu z Tokijské Univerzity Elektro-Komunikace, kteří pomocí Kinectu vytvořili nový způsob ovládání počítače.

AquaTop Display je systém ve vývoji, který promění vodní hladinu v ovládací plochu. Předměty plovoucí po ní jsou snímany pohybovými senzory, zatímco se na hladinu promítá vizuální výstup - například pracovní plocha nebo hra. Video ukazuje možnosti přenášení promítaných objektů/ikon pouze nabráním vody s ikonou do dlaní a vypuštění na požadovaném místě nebo smazání objektu jeho stáhnutím pod hladinu. Později pak vědci hrají jednoduchou hru střílení, kdy vynořené prsty vytvoří energetické koule, které pak odpinknout na modré medúzy. Jako boss této jednoduché hry funguje gumová kachnička, která po zásahu střelou po hráči také vystřelí.

Revoluce v hraní her nás nejspíše nečeká, ale projekt rozhodně funguje jako důkaz, že je podobný způsob ovládání možný. Dokážete si představit, v jakých jiných formách bychom mohli AquaTop Display využít?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama