xbox-one-na-trh-dorazi-22-listopadu
Novinka Xbox One na trh dorazí 22. listopadu

Xbox One na trh dorazí 22. listopadu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

4. 9. 2013 13:33 2
Reklama

Xbox One bude na trh v třinácti zemích uveden 22. listopadu, tedy za 79 dní. Dnes to oznámil Microsoft, který se tak tímto listopadovým pátkem vklínil přesně mezi dva termíny konkurenčního PlayStationu 4, jenž Sony do prodeje uvede 15. listopadu, v Evropě pak 29. listopadu.

Zatímco PlayStation 4 letos na podzim odstartuje ve 32 zemích, Xboxu One se v první vlně dočká šťastných třináct - Austrálie, Rakousko, Brazílie, Kanada, Francie, Německo, Irsko, Itálie, Mexiko, Nový Zéland, Španělsko, Velká Británie a Spojené státy. V České republice ke startu oficiálního prodeje dojde někdy v příštím roce, datum zatím neznáme.

„Jsme potěšeni ze zájmu, který herní fanoušci z celého světa o Xbox One projevují. Vyprodali jsme předobjednávky dříve než kdy jindy v naší historii a jsme na cestě, aby šlo o vůbec největší start Xboxu. Těšíme se, až budeme moci o Vánocích slavit společně s milióny našich fanoušků,“ řekl Yusuf Mehdi, jeden z nejvýše postavených manažerů Xboxu, a slíbil, že počet konzolí, které jsou k dispozici pro předobjednání za 499 euro (v Evropě spolu s novým ročníkem FIFY) bude ještě navýšen.

Mehdi dále potvrdil dnešní informace o zvýšení výkonu konzole. Taktace CPU bude z 1.6GHZ navýšena na 1.75GHZ, tedy o celých 10 procent, což snad vývojáři dokáži vhodně využít podobně jako nedávné navýšení rychlosti grafické karty. Více se už dozvíte z rozhovoru s Yusufem Mehdim.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama