vydani-nvidia-gtx-790-je-na-spadnuti
Novinka Vydání NVIDIA GTX 790 je na spadnutí

Vydání NVIDIA GTX 790 je na spadnutí

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

3. 9. 2013 07:13
Reklama

Pokrok zastavit nejde a s blížícím se nášupem očekávaných her uzrál čas zamyslet se nad podzimním upgradem vašeho herního stroje. Vědomy si toho jsou i firmy zabývající se vývojem grafických čipů a rozjíždí svůj závod o nejvýkonnější kartu na trhu. AMD chystá své Hawaii karty a NVIDIA zřejmě již velice brzy odpoví nástupem karet GTX Titan Ultra a GTX 790.

První jmenovaná vychází z již známé verze Titan, přídomek Ultra ale slibuje odemčení všech 2880 CUDA jader, což, překódováno na řeč našeho kmene, znamená víc výkonu než třeba GTX 780, víc vyhlazování a víc rozlišení...

Druhá karta - GTX 790 - pak bude high-endem, který by měl konkurenci zahnat do kouta a přimět k žalostnému pláči. Tahle duální karta je spekulovaným majstrštykem společnosti NVIDIA a bude posledním krokem na přechodu k nové 800 sérii, která by se měla pod kódovým označením Maxwell začít prodávat už začátkem příštího roku. Inu, soupeřit s NVIDIÍ se zrovna nevyplácí, vezmeme-li v potaz agresi, se kterou na trh sype jednu kartu za druhou. A myslet musíme i na dárky, jistě, NVIDIA chystá balit se svým kartám nového Batmana.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama