wii-u-v-cervenych-neni-problemem-ceny
Novinka Wii U v červených není problémem ceny

Wii U v červených není problémem ceny

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

12. 8. 2013 16:32
Reklama

Wii U je na tom stále docela mizerně, co se prodejů týče. Nad tím jsme se pozastavovali již mnohokrát, a to nejen v rámci novinek, ale dokonce se nad tímto tématem zamyslel i Dan ve vlastním komentáři.

Proč tomu tak je, to se s jistotou dozvíme pravděpodobně až v retrospektivním pohledu za nějaký ten pátek, jisté však je, že nejnovější slova CEO Nintenda, Satoru Iwata, mají něco do sebe.

Dokud vydavatelé nezačnou Wii U více podporovat, nebude se prodávat. Konzole se však nezačne lépe prodávat, dokud nebude dostatek titulů.

Problém podle něj tkví především v tom, že Wii U nemá dostatek softwaru. A to je pravda, jmenujme například EA či Bethesdu - zvučná vydavatelská jména se slavnými sériemi v portfoliu, obě tyto společnosti na Wii U v současnosti zcela zanevřeli.

Zda je tomu tak po právu, či nikoli, to je těžké posoudit, jisté však je, že se tímto majitelé konzolí nechtíc ocitli uprostřed uzavřeného kruhu. Dokud vydavatelé nezačnou Wii U více podporovat, nebude se prodávat. Konzole se však nezačne lépe prodávat, dokud nebude dostatek titulů.

Iwata zároveň trefně dodává, že cena není problémem, jelikož dražších balení konzole prodávají větší množství než těch levnějších. Prodeje plánují tedy podpořit především masivnější podporou vývoje softwaru, výše zmíněné ale našeptává faktu, že zde nemluvíme o podpoře third party vydavatelů. A to také může být problém - hry z produkce Nintenda a obecně hry japonské bývají vkusu zbytku světa občas na hony vzdálené.

Zapeklitá situace, nemyslíte? Jste sami vlastníky některé z konzolí od Nintenda? Jaký máte názor na aktuální dění a červená čísla Wii U?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama