ctete-prvni-dojmy-nvidia-shield
Novinka Čtěte první dojmy Nvidia Shield

Čtěte první dojmy Nvidia Shield

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

31. 7. 2013 15:25
Reklama

Nvidia Shield mezi první zákazníky přichází právě v těchto dnech a hodinách, a to je ideální příležitost poohlédnout se po prvních dojmech z tohoto zajímavého zařízení.

Shield je přímým i nepřímým konkurentem nedávno představené konzole Ouya, kterou jsme měli možnost si osahat přímo v redakci. Přímý konkurent v tom, že běží na androidu (výrobcem téměř neupravený a ve verzi 4.2.1), nepřímý v tom, že Shield narvete do kapsy i s displejem - vlastnost, která se s obývákovou televizí aplikuje přinejmenším pěkně blbě. Displej pak má malé HD rozlišení a je podstatně kvalitnější než u ostatních handheldů.

Uživatelé si například pochvalují streamování her ze Steamu

Co tedy ale tvrdí šťastní majitelé tohoto zařízení? Mezi hlavní klady patří samotná přítomnost dotykového displeje i fakt, že zařízení má integrovaný gamepad s analogovými páčkami. Mnohdy skvělou funkcionalitu pak nabízí možnost vzdáleného hraní, tedy alespoň za předpokladu, že vlastníte PC s grafikou od Nvidie řady GTX 650 a vyšší.

Uživatelé si dále ještě například pochvalují streamování her ze Steamu - lze však hrát pouze ty tituly, jež podporují Steam Big Picture, a tedy i hry, které nemají problém s gamepady.

Výdrž baterie také není k zahození - zařízení vydrží 5 hodin hraní náročných her využívajících čip Tegra, 10 hodin hraní běžných Androidích her a až 20 hodin streamovaného hraní z PC - tedy čas dnes dostačující i na více než jeden titul.

Výčet nevýhod pak odstartovává samotná idea schovaná za konzolí - je otázkou a uvidíme co na to trh sám, zda má cenu kupovat zařízení za 300 dolarů pro hry, které stojí mnohdy pouhé desítky korun.

Rovněž nepříjemná je váha zařízení - velký výkon se někde projevit musí, a samotná váha je jedním z těch aspektů, které tímto značně trpí. Váha okolo půl kila činí z této konzole výstřelek spíše do auta, než do kapsy či dámské kabelky.

Skloňované nevýhody se pak týkaly i samotného streamování hraní - obraz prý má občas tendenci lagovat i v momentech, kdy k tomu nemá žádný důvod (doporučuje se 5GHz wifi). A vedle toho je tu ještě problém s tím, že dedikovaných her pro technologii Nvidia Tegra je dost málo na to, aby ospravedlnily existenci zařízení v ceně tří set dolarů.

Zkrátka a dobře, uvidíme, zda se Shield uchytí a zda bude představovat ohrožení pro již zajeté handheldy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama