google-posila-hry-z-mobilu-do-televize
Novinka Google posílá hry z mobilů do televize

Google posílá hry z mobilů do televize

Ondřej Švára

Ondřej Švára

26. 7. 2013 13:18 3
Reklama

Malou revoluci ve sledování videa i hraní her nám snáší z nebes Google. Velký-malý třesk v oboru multimédií se jmenuje Chromecast. Stojí pětatřicet dolarů a protože vypadá jako obyčejný flash disk, vejde se vám jednoduše do kapsy.

Důležité je, co ta malá krabička umí. Poté, co ji zapojíte do HDMI zdířky vaší televize, spojí se ihned s čímkoliv, co máte před sebou na stolku, třeba s mobilem, tabletem nebo notebookem a přes wifi rozhraní z toho nechá do televize poslat veškerá audiovizuální data. Výsledkem bude synchronizovaný obraz všeho, co vám zrovna běží pod rukama, třeba fotoalbum, youtube video nebo i nějaká hra, ovšem aplikaci, kterou zrovna uvidíte na televizoru přitom stále budete ovládát tabletem či mobilem, navíc bez ohledu na typ platformy. Tím se Chromecast dostává nad veškerou konkurenci. Je praktický a nesmírně univerzální.

Důležité je také to, že Chromecast vyvinul Google, který svou hračku nenechá bez široké aplikační podpory. Pospojuje ji s různými klientskými účty i rodinou vlastních internetových služeb. S Chromecastem mají v budoucnu komunikovat všechny aplikace, jejichž vývojáři použijí k tvorbě nový Google Cast SDK.

Dá se říct, že Google svým Chromecastem postavil na hlavu vše, co dosud prosazovali výrobci chytrých televizorů. Nikdo z nás vlastně chytrou televizi s mnoha vestavěnými aplikacemi nepotřebuje. Stačí najít volný HDMI port a vše ostatní už vytáhneme z kapsy...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama