activision-se-odtrhl-od-vivendi
Novinka Activision se odtrhl od Vivendi

Activision se odtrhl od Vivendi

Ondřej Švára

Ondřej Švára

26. 7. 2013 06:16
Reklama

Velkou dávku inspirace připravil ekonomickým komentátorům vydavatelský dům Activision. Jeho představitelé totiž ohlásili, že se odtrhávají od mateřské společnosti Vivendi. Aby svému oznámení dodali legitimitu, ihned přidali i čísla, kolik že je odchod z francouzského konglomerátu vlastně stál. Je to přibližně osm miliard dolarů, které zaplatí v akciích.

Obchod proběhne ve dvou fázích. Nejdříve Activision jako firma koupí od Vivendi 429 milionů akcí v hodnotě necelých šest miliard dolarů a za zbytek, asi 172 milionů akcií, zaplatí skupina nejvyšších manažerů vedená Bobby Kotickem, dosavadním šéfem celého Activisionu. Kotick také zůstane v čele nové nezávislé firmy Activision-Blizzard. Až se v září dokončí veškeré papírování, stane se Vivendi v Activisionu pouze minoritním akcionářem s předpokládaným podílem okolo dvanácti procent.

Activision se odtrhl od Vivendi
i Zdroj: Hrej.cz

Jaký dopad bude mít osvobození Activisionu na jeho herní produkci, lze nyní jen těžko odhadovat. Boby Kotick si totiž připravil vcelku neurčitou řeč plnou frází o ještě silnější firmě a její nezávislé strategii, se kterou si udrží pozici nejsilnějšího herního vydavatele na světě. Spíš bychom se časem rádi dozvěděli, čím Activisionu bránilo v rozletu samotné Vivendi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama