studio-molten-games-se-predstavuje
Novinka Studio Molten Games se představuje

Studio Molten Games se představuje

Marek Švrkala

Marek Švrkala

24. 7. 2013 17:30
Reklama

V americkém San Diegu na začátku letošního roku v utajení vzniklo nové ambiciózní studio Molten Games. Založili jej bývalí členové společností Blizzard, Sony Online a Relic Entertainment, kteří chtěli opustit tradiční vztah vývojářů a distributorů a zaměřit se na hratelnost.

Mezi hlavní postavy studia patří Paul Della Bitta, bývalý šéf e-sports a komunitní pobočky Blizzardu, Jungwon Hahn, bývalý šéf Blizzardu v Koreji, a Blaine Smith, bývalý senior producent SOE, jenž se dříve ve studiu Relic podílel na značkách Company of Heroes a Dawn of War. Ty doplnili další vývojáři, jejichž počet se nyní pohybuje kolem 30. Do konce roku by pak tým mělo tvořit 60 zaměstnanců, při spuštění hry až 100.

„Studio Molten Games sestavilo talentovaný a zkušený tým a my věříme, že vytvoří úžasné herní zážitky. Laťku si nastavili hodně vysoko a chtějí otřást online herním prostorem vytvořením něčeho nového a unikátního,“ řekl Taek Jin Kim z korejské společnosti NCSoft, která do studia Molten Games a jeho onlinového titulu investovala miliony dolarů.

Detaily o chystaném projektu zatím nejsou k dispozici, některé informace z inzerátů na stránkách studia ale naznačují, že by mohlo jít o FPS nebo MOBA v Unreal enginu. „Molten Games jsme vytvořili, abychom měli opravdovou kontrolu nad vývojem a značkou. Hodláme vytvořit něco epického. Náš tým lépe než kdokoli jiný rozumí nejen vývoji online her, ale i jejich pokračující správě,“ uvedl ambiciózní Jungwon Hahn, šéf a zakladatel nového studia.

Jeho kolega pak ještě zdůraznil, že by mělo jít o free-to-play titul s AAA standardy. „Naše hra by se klidně mohla v obchodech prodávat za 60 dolarů. Chceme pouze využít možnosti free-to-play modelu, lidé ale přitom mohou mít stejné představy o kvalitě hry, jako by si ji měli koupit v obchodě za plnou cenu,“ prohlásil pro Games Industry Paul Della Bitta. Oznámení chystaného titulu bychom přijde na řadu někdy později. Vzhledem k vysokým ambicím tvůrců se na něj snad můžeme těšit.

Studio Molten Games se představuje
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama