f1-2013-nabidne-mod-f1-classics
Novinka F1 2013 nabídne mód F1 Classics

F1 2013 nabídne mód F1 Classics

Marek Švrkala

Marek Švrkala

15. 7. 2013 13:44
Reklama

Společnost Codemasters oznámila další pokračování své tradiční formulové série. F1 2013 vyjde na podzim pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3, o verzích pro next-gen, Vitu či Wii U se autoři v oznámení nezmiňují, takže se jich letos zřejmě nedočkáme.

Hra pochopitelně přinese všechna auta, okruhy a jezdce aktuální sezóny, a tak se můžete těšit třeba na Lewise Hamiltona v Mercedesu nebo Sergio Pereze představujícího se poprvé ve voze McLaren-Mercedes. F1 2013 samozřejmě bude obsahovat také nová pravidla včetně výměny pneumatik a předělaného řízení.

Historické monoposty neřekly poslední slovo

Tvůrci letos kladou důraz na retro a bohatou historii formule 1, přičemž hra dokonce vyjde ve dvou edicích - F1 2013 a F1 2013: Classic Edition, jejichž cena zatím nebyla odhalena. Nový F1 Classic mód z osmdesátých let, v němž si zazávodíte v pěti známých vozech stájí Williams, Lotus a Ferrari proti deseti borcům, jako byl Mario Andretti, Nigel Mansell, Emerson Fittipaldi a Gerhard Berger, však standardně budou obsahovat obě prodávané edice.

„Nenabízíme konkrétní ročník, protože lidé si pamatují jenom týmy, které byly úspěšné. Volíme tak raději celou dekádu a to nejlepší z ní,“ zdůraznil Stephen Hood, kreativní ředitel vývoje, pro IGN. Obsah, jehož součástí jsou i klasické okruhy Brands Hatch a Jerez, přitom bude dostupný v celé řadě dalších módů, včetně split-screenu a online multiplayeru.

F1 2013: Classic Edition pak navíc přinese další obsah z devadesátých let, a to tratě jako Imola nebo Estoril, šest vozů a jezdce Davida Coultharda, Jacquesa Villeneuvea, Eddieho Irvina, Alaina Prosta a další. Majitelé standardní edici si tento obsah budou moci koupit jako DLC za zatím neupřesněnou cenu.

Sociální funkce a nové ukládání

Lidé z Codies letos tradičně sází na sociální funkce v komunitním hubu RaceNet, který je známý už z F1 2012 nebo GRIDu 2. Významnější novinky tak pravděpodobně přinese upravené ukládání pozic.

„Chtěli jsme lidem umožnit ukládat, kdykoli budou chtít. Když jste zrovna v 13. kole a potřebujete se navečeřet nebo právě zazvoní telefon, můžete závod dojet později. Uložte a znovu se rozjeďte, kdy chcete. Myslím si, že takto si to, co formule 1 nabízí, užije více lidí,“ doufá Hood, jenž by nové hráče rád nalákal i vylepšeným tutoriálem v módu Young Driver Test.

Vy se na závěr nových zpráv o tradiční závodní sérii můžete podívat na několik trailerů a sadu obrázků. Jak se vám F1 2013 líbí a co říkáte na důraz na historii?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama