potvrzeno-mattrick-opousti-microsoft
Novinka Potvrzeno: Mattrick opouští Microsoft

Potvrzeno: Mattrick opouští Microsoft

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

1. 7. 2013 17:33
Reklama

Aktualizace: Spekulace o odchodu Dona Mattricka z Microsoftu do Zyngy byly podložené. Velký přestup ještě včera potvrdila samotná Zynga, když uvedla, že dosavadní lodivod Xboxu nastoupí do jejího vedení osmého července.

--------

Původní zpráva: Podle exkluzivních informací webového portálu All Things D opouští Don Mattrick společnost Microsoft. Jeho jméno bylo v posledních týdnech hojně skloňováno v souvislosti s Xboxem One a záležitostmi s novou konzolí souvisejícími. Mattrick ze své pozice prezidenta zábavní divize Microsoftu měl k tématu co říct a byl to on, kdo světu nový Xbox představil. Bohužel, jeho další interpretace informací, zejména kolem DRM a neustálého připojení k internetu, byla podle mnohých dosti nešťastná.

Microsoft už situaci potvrdil a ozvala se i společnost Zynga, která zastává roli důležitého hráče v prostoru Facebookových her - Don Mattrick se stává jejím CEO. Zpráva se do značné míry odrazila i v momentálním nárůstu ceny akcií o přibližně deset procent na hladinu 3,05 dolarů, což je ale stále o necelých 70 procent méně než na konci roku 2011, kdy Zynga dominovala. I z tohoto důvodu by se zdálo logické, že za sebe stávající CEO Zynga - Mark Pincus - hledal náhradu, nebo alespoň partnera, se kterým by vrátil svoji firmu do sedla.

Podle dostupných informací nemá Mattrickův odchod nic společného s plánovanou restrukturalizací Microsoftu tak, jak o ni hovořil CEO Steve Ballmer, ani za tím není situace kolem Xbox One. Na každý pád tím ale Microsoft přichází o zkušeného muže, který byl od roku 2007 u velké spousty důležitých momentů v historii Microsoftu, resp. značky Xbox a pomohl rozšířit zájem o službu Xbox Live.

Potvrzeno: Mattrick opouští Microsoft
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama