mezigeneracni-hry-nas-jen-tak-neopusti
Novinka Mezigenerační hry nás jen tak neopustí

Mezigenerační hry nás jen tak neopustí

Ondřej Švára

Ondřej Švára

26. 6. 2013 06:40
Reklama

Na multiplatformní hry jsme si již dávno zvykli. Ty mezigenerační však vždycky působí vždycky trochu zvláštně. Jak může něco vycházet na starou a zároveň na nově příchozí vlnu herních konzolí? Do této pitoreskní praxe se herní průmysl brzy znovu dostane. Jak naznačil veletrh E3, už koncem letošního roku si budeme moci vybírat z prvních titulů jako pro PS3 či X360, tak zároveň i pro jejich nástupce.

Jednou z typických mezigeneračních her bude například nová Fifa, která na nových konzolích představí revoluční engine Ignite, zatímco na starém hardwaru včetně PC bude vypadat zhruba stejně jako Fifa loňská.

A právě vydavatelství Electronic Arts veřejně odhaduje, jak dlouho s námi mezigenerační hry vydrží. Vysoce postavený manažer Patrick Söderlund odhaduje, že to budou minimálně dva roky. Až za dvě léta prý bude herní průmysl schopen (a také ochoten) zcela přejít na nový hardware. Příští rok prý budou vycházet jenom mezigenerační hry a ten druhý jich bude postupně ubývat až se průmysl nadechne k úplnému odříznutí.

Když Söderlund mluví o "průmyslu" myslí tím samozřejmě Electronic Arts, ale jeho odhad platí na všechny velké firmy. Dá se říct, že opravdu až za dva či tři roky se jim konečně nevyplatí vyrábět velké hry ve dvou odlišných verzích. Jestli je to pozitivum, anebo škoda, si rozhodněte sami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama