studio-warhorse-pise-o-prototypu-rpg
Novinka Studio Warhorse píše o prototypu RPG

Studio Warhorse píše o prototypu RPG

Marek Švrkala

Marek Švrkala

24. 6. 2013 17:52 4
Reklama

Daniel Vávra, kreativní ředitel studia Warhorse, v obsáhlém příspěvku na blogu odhalil, že jeho tým už má několik měsíců hotový prototyp chystaného RPG s husitskou tematikou a nabízí jej vydavatelům. Prototyp nakonec vznikl oproti původnímu plánu se zpožděním, tvůrci ale za rok a půl udělali pořádný kus práce, který budou moci použít i do finální verze.

„Náš přístup byl poněkud odlišný od běžné praxe, takže to co jsme vyráběli, není jen nějaká falešná Potěmkinova vesnička, kterou ukážeme vydavatelům, a teprve pak začneme opravdu dělat hru. Většina věcí opravdu funguje a bude využita v plné hře,“ uvedl Vávra a vysvětlil, jaká jsou specifika vytváření prototypů open world RPG.

Pak se známý český vývojář rozpovídal o vlastnostech prototypu. „My jsme tedy raději vytvořili relativně obrovský kus světa (víc než kilometr čtvereční), jehož součástí je i město s celou řadou interiérů a první quest, který obsahuje funkční verzi všech základních herních mechanismů – dialogy, cutscény, zcela funkční ovládání, soubojový systém, GUI, mapu, obchodování, AI...

Kromě toho jsme si vyrobili i vlastní nástroje na tvorbu hry a samozřejmě napsali i většinu designu. Máme něco, k čemu když vás posadíme, vypadá už jako hotová hra a bude vám chvíli trvat, než zjistíte, že tam asi nejde dělat úplně všechno, co by mělo,“ napsal vývojář a upozornil, že v letošním roce proběhly schůzky s dvaceti vydavateli, a to ve čtyřech státech na dvou kontinentech.

Výsledky jednání zatím studio Warhorse nekomentovalo, brzy bychom se ale mohli něco nového dozvědět – další příspěvek by se totiž na blogu měl objevit dříve než po pěti měsících jako v předchozím případě. Podívejte se také na první screenshot, který odhaluje podobné místo, jaké jsme už mohli vidět v krátké ukázce z března. Dále si můžete připomenout zajímavou prezentaci z loňské konference Game Developers Session.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama