xbox-one-stale-bude-tezit-z-cloudu
Novinka Xbox One stále bude těžit z cloudu

Xbox One stále bude těžit z cloudu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

20. 6. 2013 09:41
Reklama

Microsoft se nakonec u své chystané konzole Xbox One rozhodl zrušit nutnost připojení k internetu a omezení půjčování a prodávání použitých her, což hráči většinou kvitují. Přes nesporné klady si je však nutné uvědomit, že to bude mít také negativní důsledky v konci některých plánovaných funkcí. Zrušeno tak je sdílení her s až 10 přáteli nebo rodinnými příslušníky a přenášení herní knihovny do jiných konzolí pomocí cloudu. Pro hraní her zakoupených na disku totiž bude jako ověření vyžadován disk v mechanice.

„Přestože jsme udělali úpravy pro používání fyzických disků, stále věříme v silu digitálních technologií a cloudové budoucnosti, kterou spustíme při startu konzole a pak ji budeme vylepšovat. Budeme hodně investovat do nových digitálních technologií,“ přislíbil Marc Whitten, prezident Xboxu Live a pak pokračoval ve vysvětlování.

„Aby fungovaly výpočty v cloudu, budete muset být připojeni. Všechny prvky, které vyžadují internet, pochopitelně budou vyžadovat připojení konzole. Chceme, aby co nejvíce lidí tyto prvky používalo, zároveň ale hodláme umožnit lidem hrát offline,“ vysvětlit Whitten. Bude tak záležet zejména na konkrétních vývojářích, jak použijí online možnosti konzole a zda nakonec některé tituly půjdou hrát offline nebo ne. Očekáváme, že většina dosud oznámených titulů využívajících cloud, jako jsou například závody Forza 5 nebo akce Titanfall, bude připojení k internetu nadále vyžadovat.

Velké změny u Xboxu One také otevřely otázku, zda Microsoft nakonec konzoli ještě nezlevní. Xbox One se bude prodávat za 499 euro, zatímco konkurenční PlayStation 4 bude o sto eur levnější. „U ceny jsme si jisti. Hráči za ni dostanou obrovskou hodnotu, co se týče hraní a zábavy,“ vyloučil zlevnění Whitten. Nechystá se ani vyškrtnutí Kinectu, který zůstane nedílnou součástí konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama