spoluzakladatel-cd-projektu-o-drm
Novinka Spoluzakladatel CD Projektu o DRM

Spoluzakladatel CD Projektu o DRM

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

11. 6. 2013 19:37 1
Reklama

Pokud bychom měli jmenovat herní studio produkující ty takzvané tříáčkové tituly a které je navíc známé negativním vztahem k DRM, tak okamžitě vyřkneme CD Projekt RED. A v kontextu toho, jak se hodlá chovat ke hráčům další Xbox, se dá mluvit o překvapení, že je to právě třetí Geraltovo dobrodružství, které si odbylo svojí E3 premiéru v rámci konference Microsoftu. Tedy jako titul hrdě běžící na Xbox One.

Situace je nyní taková, že zástupci CD Projektu momentálně neví, jaká bude finální situace ohledně DRM - nic oficiálního do Polska ještě nepřišlo. Nikdo z našich severních sousedů se však netají s tím, že by byli rádi, pokud by nakonec Microsoft přišel s řešením pro hráče pokud možno nejvýhodnějším, a to například v otázkách bazarového prodeje.

A víceméně stejná situace panuje u Sony a Playstation 4 verze hry. Absolutní kontrolu nad DRM tak mají a zřejmě i mít budou pouze v případě PC verze. Stanovisko tedy v tuto chvíli zní, že v případě konzolí budou muset hráči akceptovat politiku výrobce konzolí, ale pokud chtějí zážitek stoprocentně bez DRM, tak právě PC verze je pro ně. A to tvrdí spoluzakladatel a spoluvlastník skupiny CD Projekt, Marcin Iwiński, již nyní. Klobouk dolů za přístup.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama