nintendo-chce-prilakat-indie-vyvojare
Novinka Nintendo chce přilákat indie vývojáře

Nintendo chce přilákat indie vývojáře

Marek Švrkala

Marek Švrkala

11. 6. 2013 13:31
Reklama

Konzole Wii U trpí nedostatkem zajímavých her, a tak se Nintendo snaží přilákat nezávislé tvůrce, kteří doposud s touto japonskou společností moc nespolupracovali kvůli různým překážkám. Ty se nyní Nintendo snaží odstranit, a tak se v budoucnu v nabídce Nintendo eShopu pro Wii U i 3DS snad objeví více titulů. Tvrdí to alespoň Nathan Vell, spoluzakladatel studia Capybara Games, které je známé díky povedené adventuře Superbrothers: Sword & Sworcery.

„Mám informace z první ruky a vím, že Nintendo udělá velký krok, aby zkusilo získat pro Wii U malé nezávislé hry. Vyčlenili pro to skvělý tým v čele s Danem Edelmanem a opravdu se snaží,“ prohlásil Nathan Vell. Dan Edelman, který vypomáhal na nezávislém hitu World of Goo a sérii Bit.Trip, už před několika měsíci v rozhovoru s Gamasutrou tvrdil, že Wii U je pro vývojáře skvělou platformou.

„Je neuvěřitelné, že je tady tolik vývojářů, kteří si to neuvědomují. Snažili jsme se proces publikování her na službě eShop udělat co nejsnazší,“ prohlásil Edelman. Zda se mu podařilo nějaké nezávislé vývojáře ulovit se dozvíme už brzy. Dnes v 16:00 totiž startuje přímý přenos video prezentace Nintendo Direct, kterou budete moci sledovat v našem komentovaném přenosu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama