vedeni-take-two-o-xboxu-a-bazarech
Novinka Vedení Take-Two o Xboxu a bazarech

Vedení Take-Two o Xboxu a bazarech

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

31. 5. 2013 11:24 8
Reklama

Situace ohledně bazarovek na nadcházejícím Xboxu ještě není zdaleka ustálená, ale už tu máme věru zajímavý názor od chlapíka, jež k tomu má skutečně co říci. Strass Zelnick, CEO Take-Two Interactive vlastní ve svém portfoliu GTA V - hru, která má potenciál prodávat se i roky po vydání, a to například právě skrze bazarový prodej.

Tenhle chlapík má na jazyku velmi zajímavou myšlenku ohledně férovosti bazarového prodeje, a to tu, že pokud by Microsoft chtěl něco malého hráčům účtovat za aktivaci již jinde a někým jiným užitého titulu, měl by něco dostat i samotný vydavatel.

to dá rozum, nicméně s těmi z vás, kteří tuto myšlenku znepříjemňování bazarového prodeje považují za zcestnou, musíme souhlasit. Faktem ovšem je, že když už, tak má vlastně Zelnick pravdu...

A pravdu má i v tom, že zde existují zdaleka efektivnější a více motivující nástroje. Ty v první řadě neznemožňují opětovný prodej, ale srážejí ochotu hru vůbec dát z ruky. Řeč je například o neutuchající podpoře ze strany vývojářů a kvalitních DLC.

Druhé řešení je jistě příjemnější než první zmiňované, ale i tak máme na bazarové tituly názor více než jasný. Jak jste na tom vy a tituly z druhé ruky? Kupujete je? A především - byla by pro vás podpora bazarového prodeje bez zbytečných klacků pod nohama rozhodujícím faktorem při pořizování nového zařízení?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama