wii-u-prijde-o-zajimave-tituly-od-ea
Novinka Wii U přijde o zajímavé tituly od EA

Wii U přijde o zajímavé tituly od EA

Marek Švrkala

Marek Švrkala

17. 5. 2013 10:20
Reklama

Aktualizováno: Tiskový mluvčí Electronic Arts serveru Kotaku řekl, že jeho společnost aktuálně nechystá žádné hry pro konzoli Nintendo Wii U a potvrdil tak dřívější informace. „Momentálně nemáme pro Wii U ve vývoji žádný titul,“ uvedl Brown, který však nevyloučil, že by se situace do budoucna mohla změnit. Partnerství obou společností, které bylo avizované před dvěma roky na E3, tak vydáním několika titulů prozatím skončilo.

Původní zpráva: Konzole Nintendo Wii U přijde o řadu zajímavých titulů od společnosti Electronic Arts. Zařízení, které se na trh dostalo loni na podzim, totiž nezvládá engine Frostbite, s jehož využitím studia EA aktuálně připravují 15 titulů. Mezi nimi nechybí Mass Effect 4, Dragon Age 3, Need For Speed 2013 nebo dosud neoznámené hry značky Star Wars (EA na ní získaly exkluzivní práva).

Jde tak o velké tituly, jejichž ztráta nepochybně zamrzí ty majitele Nintenda, kteří si konzoli koupili právě kvůli náročnějším hrám. Důvody absence zmíněných her jsou v tomto případě jasné. „Engine Frostbite 3 na Wii U nikdy neběžel. Udělali jsme nějaké testy s Frostbite 2, ty ale nedopadly úplně dobře, a tak se mu už nebudeme věnovat,“ napsal na svém osobní účtu na Twitteru Johan Andersson ze švédského studia DICE, které na zmíněném enginu pracuje. Zatím se tak nezdá ani pravděpodobné, že by v EA našli nějaké jiné řešení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama