xbox-necha-digitalni-ochranu-na-studiich
Novinka Xbox nechá digitální ochranu na studiích

Xbox nechá digitální ochranu na studiích

Ondřej Švára

Ondřej Švára

29. 4. 2013 05:23
Reklama

Různé možnosti ochrany her chce nabídnout herním vydavatelům nový Xbox. Úroveň digitálního zamykání platformy by si tak měli vydavatelé her určovat sami, což zní rozhodně lépe než zprávy o permanentním připojení konzole k internetu. To prý bude pouze jedna z možností. Proti pirátům se budou moci hry chránit i méně drastickým způsobem nebo dokonce vůbec.

Herní studia sami budou moci sama zvolit, zda chtějí hráče nutit, aby byli se svou konzolí neustále připojeni k internetu. Další možností je například pouze jednorázové ověření platnosti a dokonce i úplné zrušení ochrany. Pravděpodobně se tak portfolio xboxových her bude v protipirátské ochraně lišit kus od kusu a ty přívětivější nabídnou běžné off-line hraní bez otravného "čekování".

Připojení k internetu bude ale samozřejmě vyžadováno pro řadu jiných, spíše multimediálních funkcí. Microsoft například slibuje podporu streamovaných videí. Pracuje na systému, který bude automaticky zaznamenávat vaše nejlepší momenty z hraní a materiál pak nabízet ke sdílení na sociálních hubech. Taková služba už se samozřejmě bez internetu neobejde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama