ea-potvrdilo-velke-propousteni
Novinka EA potvrdilo velké propouštění

EA potvrdilo velké propouštění

Ondřej Švára

Ondřej Švára

29. 4. 2013 07:30
Reklama

Velké propouštění v rámci vlastní restrukturalizace potvrdila firma Electronic Arts. O tom, že dává sbohem nezanedbatelné části svých zaměstnanců, se neoficiálně šuškalo již několik týdnů.

EA potvrdilo velké propouštění
i Zdroj: Hrej.cz

EA však jenom potvrdila, že propouští. Kolik zaměstnanců přesně přijde nebo přišlo o práci, se neví. Ovšem dle interních zdrojů, které nezávisle na sobě mluví se zahraničními reportéry, může jít v řádu o stovky hlav. Podle jednoho zdroje, který promluvil pro Gamasutru, prý EAdokonce propustila deset procent své pracovní síly, což dělá asi devět set míst.

EA například zavřelo svůj partnerský program EA Partners a propustilo z něj šedesát lidí. Podle dostupných zpráv by se to však nemělo projevit na vývoji velkých AAA her od spřátelených studií. Dál by tedy mělo být v nerušené výrobě například Fuse od Insomniac Games či nová neznámá střílečka od Respawn Entertainment.

Více je totiž postižený je sektor malých mobilních a casual her. Podle dostupných zpráv mají být již nyní zavřena například studia PopCap Vancouver a Quicklime Studio a již dříve se mohutně propouštělo v montrealském Mobile studiu. Velké personální škrty měly proběhnout i v londýnském casuálním Playfish. Není tajemstvím, že na poli casual her se EA příliš nedaří. V červnu kvůli tomu vypne servery hrám jako Simcity Social, Pets Society a Sims Social.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama