vita-i-wiiu-se-dal-spatne-prodavaji
Novinka Vita i WiiU se dál špatně prodávají

Vita i WiiU se dál špatně prodávají

Ondřej Švára

Ondřej Švára

23. 4. 2013 08:55 3
Reklama

Američané stále nenašli chuť kupovat nové herní přístroje od Sony a Nintenda. Dokládají to čísla z uniklé zprávy analytické firmy NPD, která hovoří o neustále špatných prodejích handheldu Vita a konzole Wii U právě v Severní Americe.

Wii U v Americe prodalo za leden a únor dohromady 114 tisíc kusů. To je ohromný propad oproti podzimnímu a vánočnímu období, kdy šlo z obchodů necelých devět set tisíc konzolí. Ale ani tohle číslo tehdy nebylo tím, čím by se Nintendo chtělo chlubit. Wii U se totiž prodává například o třicet procent hůře než třeba GameCube před dvanácti lety. Je otázkou, jak bude Nintendo propadům dál čelit. Snižováním maloobchodní ceny to asi nepůjde. Už teď se totiž Wii U prodává pod cenou.

Vita na tom v Americe není o mnoho lépe. V březnu podle dat z NPD prodala jen 33 tisíc kusů, což je sedmkrát méně než při loňském březnovém launchi a za třináct měsíců se celkem v USA udalo na milion přístrojů. To je tristní výsledek. Starší PSP se totiž dokázalo v launchovém roce 2005 prodat v milionu kusů za jediný měsíc. Pravda, byl to zrovna prosinec. Ale i tak je srovnání šokující.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama