xbox-to-zrejme-mysli-s-windows-vazne
Novinka Xbox to zřejmě myslí s Windows vážně

Xbox to zřejmě myslí s Windows vážně

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

18. 4. 2013 12:05 3
Reklama

Nový Xbox visí ve vzduchu. Koncem května již snad skutečně budeme vědět více a jakékoli předešlé spekulace se buďto dočkají vyvrácení či potvrzení. My nyní přicházíme s upřesněním dříve avizovaného a něčím, co se vydává za tutovku, ať už to v rámci kontextu znamená cokoliv.

Xbox zvaný Durango zvaný 720 zvaný Xbox 8 skutečně poběží na upravených Windows 8, ne však tak moc upravených - vystřiženo by mělo být pouze klasické desktopové prostředí (schválně, jestli jej pak nějací šikovní kutilové naleznou a odemknou) a světu bude vládnout Metro.

Otevírá se tak otázka uzavřenosti platformy jakožto klasické konzole a nakolik vlastně bude možné obhájit platformově exkluzivní tituly. Nicméně mnohem zajímavěji vyzní to, že se již docela otevřeně mluví o tom, že podpora nezávislých her bude excelentní s tím, že hry z Marketplace na Windows 8 budou kompatibilní s Xboxem za předpokladu, že budou podporovat gamepad. Síla, že?

Odpadá tím nutnost vlastnit devkity - otevírají se tak brány všem nezávislým vývojářům do prostor, kde jejich titul uvidí miliony hráčů po celém světě. Tedy za předpokladu, že si daný vývojář zaplatí 60 dolarů za licenci. Ale i tak to zní úžasně - skoro až moc, teď si jen musíme počkat na květen a oficiální představení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama