nintendo-3ds-se-docka-restartu
Novinka Nintendo 3DS se dočká restartu

Nintendo 3DS se dočká restartu

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

18. 4. 2013 11:04
Reklama

Stejně jako se PS Vita má dočkat svého kýženého restartu a snad i obnovených a oživených prodejů, chystá se to samé Nintendo udělat u svého aktuálního handheldu - 3DS.

Tomu se také vůbec nedaří tak, jak by se mu dařit mohlo - týdenní prodeje 3DS jsou 56,159 (propad o 16%) s celkovým prodejem 11,162,624 kusů. U PS Vita je to pro zajímavost 19,108 kusů (propad celých 42%!) a celkově prodaných 1,455,800 kusů. Data platí pro aktuální stav na japonském trhu.

Marketingový šéf Nintenda,  Bill Trinen, ale avizuje, že se na majitele jejich kapesní konzole řítí dostatečný počet titulů na to, aby se nenudili ani stávající ani budoucí majitelé konzole.

A nakopnout chtějí především právě ty potencionální kupce - ke 31. prosinci Nintendo prodalo zhruba 30 milionů kusů konzole po celém světě, to je ale směšné vzhledem k předešlé generaci - 150 milionů pro originální DS. Na vině je především neochota vyměňovat starý hardware za nový - fenomén platící především ve spojených státech.

A čímpak to chtějí hráče nalákat? Tak třeba zatím ještě nepojmenovaným pokračováním SNES titulu The Legend of Zelda: A Link to the Past či nové Mario Party hry. To zní zajímavě a jsme zvědaví, nakolik nám jen Trinen slibuje a nakolik se skutečně dočkáme rozproudění krve.

A jak jste na tom vy - vlastníte některý handheld on Nintenda a byli byste ochotni jej vyměnit za novější v případě nějakého obzvláště vypečeného titulu?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama