fifa-14-slibuje-novou-karieru
Novinka FiFa 14 slibuje novou kariéru

FiFa 14 slibuje novou kariéru

Ondřej Švára

Ondřej Švára

17. 4. 2013 11:07 1
Reklama

Novou FiFu 14 ohlásilo Electronic Arts. Do virtuálního fotbalu má přinést zejména nově pojatý skauting v kariéře, realističtější chování míče a tím pádem i krásné góly.

Nová Fifa se má zlepšit v několika oblastech. Jednou z těch hlavních je revoluční pojetí kariéry, která bude ovlivněna profesionálním skautingem v databázi patnácti tisíc fotbalistů. Budete moci hledat špičkové talenty po celém světě a budovat si vlastní síť skautů a informátorů. Vše bude řízeno z centrálního kontrolního hubu s jednoduchou navigací a méně přechody mezi jednotlivými obrazovkami.

Změnou číslo dvě je  ovládání míče. Fotbalisté dostanou do hlav více inteligence, která jim umožní upravit si postavení a úhel těla k míči tak, aby co nejlépe vystřelili na branku. Vše bude samozřejmě manuálně ovládáno, takže o to víc vás vstřelené góly budou bavit. Virtuální fotbalisté budou prý umět vystřelit, i když budou vyvedeni z rovnováhy, nebo se dostanou pod tlak.

Do míče budou zároveň kopat  mnohem techničtěji a razantněji, k čemuž jim dopomůže i realističtější fyzika balonu. Za předpokladu, že lze detailněji stanovit dráhu jeho letu, budou moci hráči střílet tvrději z dálky a vysílat přesnější rány, stejně jako míč zakrucovat a střelám dodávat progresivnější faleš.

K lepšímu pocitu ze hry má příspět i lepší týmová inteligence, díky níž mohou bránící hráči v poli těsněji a chytřeji bránit soupeře a lépe odhadovat trasy náběhů. Útočníci naopak budou mít k dispozici nové způsoby oklamání protivníka.

Fifa 14 vyjde někdy na podzim pro PC, Xbox a PS3. Doplňovat ji samozřejmě bude sociální síť EA Sports Football Club.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama