ea-propousti-v-indicke-pobocce
Novinka EA propouští v indické pobočce

EA propouští v indické pobočce

Ondřej Švára

Ondřej Švára

17. 4. 2013 11:53
Reklama

Plánované zastavení facebookových her od Electronic Arts jako jsou Sims Social, Pet Society a Simcity Social přináší první důsledky v podobě propouštění. To se dotklo indické pobočky Electronic Arts ve městě Hyderabad.

Není přesně známo, kolik lidí ve studiu přijde o práci. Electronic Arts komentovalo situaci pouze krátkým konstatováním. Tiffany Stecklerová z tiskového centra řekla, že "snaha EA zefektivňovat produkci na trhu se sociálními hrami prostě občas znamená redukovat současné tvůrčí týmy."

Electronic Arts není jedinou společností, která v Indii propouští. Začátkem roku v Hyderabadu zavřelo své studio i vydavatelství Gameloft. Propustilo tehdy dvě stě lidí. Ne náhodou podnikalo rovněž v sociálních hrách.

Naopak v Indii investovat se rozhodla firma Sony, která v zemi zřídila továrnu na produkci krabicových her. Část z nich skončí právě na tamním trhu, zbytek půjde do celého světa. V indické továrně má z pásů sjíždět značková řada Essentials. Pod tímto brandem z Indie vyjdou například Killzone 3, Resistance 3, Uncharted 2: Among Thieves a God of War Collections

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama