autori-ohebne-hudby-pojedou-do-ruska
Novinka Autoři "ohebné hudby" pojedou do Ruska

Autoři "ohebné hudby" pojedou do Ruska

Ondřej Švára

Ondřej Švára

17. 4. 2013 15:28
Reklama

Mobilní logická hra reSound, využívající rozšířenou realitu, vyhrála 11. ročník národního finále soutěže studentských projektů Imagine Cup 2013. Akci pořádal Microsoft.

Autoři projektu, jinak studenti Fakulty informačních technologií na VÚT v Brně, budou proto reprezentovat Českou republiku na červencovém mezinárodním finále v ruském Sankt-Petěrburgu. Jejich hra bude chtít oslovit porotu tím, jak umí změnit tablet nebo mobilní telefon na zařízení, která dokáží najít a "ohýbat" hudbu skrytou "pod vrstvou naší reality."

Vedle nominace na celosvětové finále Microsoft ocenil také nejlepší projekty v jednotlivých kategoriích. Nejlepším týmem v kategorii World Citizenship se stal tým Book Keepers s aplikací BookCaching. Ta se zaměřuje na modernizaci tradiční hry BookCrossing a nabízí hledání knih podle geografické polohy. V kategorii Innovation zvítězil tým FoodGraph se stejnojmennou službou. která pomáhá s výběrem a plánováním správného jídelníčku s ohledem na chutě a zdraví konkrétního člověka.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama