velka-krabice-spojuje-18-konzoli
Novinka Velká krabice spojuje 18 konzolí

Velká krabice spojuje 18 konzolí

Ondřej Švára

Ondřej Švára

16. 4. 2013 08:20
Reklama

Opravdu všehoschopnou krabici sestrojil modder zvaný Bacteria. Jeho Project Unity dokáže přehrát hry z osmnácti herních konzolí a jejich hardware je pospojován právě uvnitř bedny. Nejvtipnější na celém projektu je, že se všechny hry dají ovládat z jednoho gamepadu a signál jde do jedné obrazovky přes jeden scart kabel.

Co všechno mašina dokáže simulovat? Výčet je to hvězdný: Amstrad GX4000, Sega Master System, Atari 7800, ColecoVision, Intelivision, Sega MegaDrive, SNES, Nintendo 64, NES, Gameboy Advance, NeoGeo MVS, GameCube, Sega Dreamcast, Sega Saturn, PlayStation 2 a zpětnou kompatibilitu pro starší Atari, PSX a Game Boy.

Původně měl být v krabici také starý Xbox, ale jeho součástky jsou prý příliš veliké a také by zkonzumovaly příliš mnoho elektrické energie, což by jediný přítomný zdroj nemusel přežít.

Vyrobit multikonzoli zabralo autorovi zhruba tři a půl tisíce čistých hodin práce. Celkově ale projekt vznikal přes tři roky. Krabice není na prodej, Bacteria ovšem rád poskytne návod, jak si postavit vlastní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama