ea-rusi-simcity-a-sims-social
Novinka EA ruší Simcity a Sims Social

EA ruší Simcity a Sims Social

Ondřej Švára

Ondřej Švára

16. 4. 2013 06:48
Reklama

Přibližně tři sta milionů dolarů zaplatilo EA před čtyřmi lety za sociální studio Playfish. Teď jeho dílo dokonale smaže z facebooku, protože SimCity Social, Pet Society a Sims Social zřejmě nevydělávají tolik, aby to ospravedlnilo jejich další existenci. Čtrnáctého června se vypnou.

EA ještě nedávno velmi nevybíravě odbývalo spekulace o tom, že free-to-play byznys skomírá. Kritiky káralo za zbytečné nafukování problému a tvrdilo, že lidé mají free-to-play rádi a že ho dokonce vyhledávají. Jenže teď svým fanouškům přes oficiální zprávu sděluje: "Děkujeme, že jste s námi hráli..." A po velkém úklidu zbudou EA ve facebookové nabídce už jen hry na téma Bejeweled

EA ruší Simcity a Sims Social
i Zdroj: Hrej.cz

I přesto, že se sociální Sim hry staly pro firmu ekonomickou zátěží, bude odstřižen stále ještě dost velký počet hráčů. Ti by si měli ve svých účtech udělat do čtrnáctého června pořádek, protože případné přebytky z hracích karet a in-game měn budou muset jinak složitě řešit s technickou podporou.

Akce EA nyní jenom potvrzuje, jak nestálý a rizikový free-to-play byznys je. Vždyť SimCity Social nevydrželo v chodu ani rok, spuštěno bylo loni v červenci. A Sims Social funguje necelé dva roky. Co bude se samotným studiem Playfish, není v tuto chvíli jasné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama