criterion-konci-se-zavodnimi-hrami
Novinka Criterion končí se závodními hrami

Criterion končí se závodními hrami

Ondřej Švára

Ondřej Švára

16. 4. 2013 05:53 1
Reklama

Update: Alex Ward a novináři, kteří vypustili původní zprávu o odklonu Criterionu od závodních her, si dnes udělali z ostatních médií opravdu dobrý den. Od závodních her si chce dát pauzu totiž jenom Ward samotný, zbytek Criterionu je zřejmě bude dál vyvíjet.

----------

Překvapivá zpráva k nám doputovala z Británie. Criterion Games končí se závodními hrami. Tvůrci série Burnout si chtějí od protočených kol odpočinout a ve studiu prý vzniká materiál pro hru zcela jiného ražení.

Criterion tím definitivně dementovali spekulace o tom, že by pracovali na rebootu Need for Speed: Underground. Logika věci tomu nasvědčovala. Criterion se totiž kolem značky NFS v posledních letech hodně motali a krom loňského remaku Most Wanted jsou podepsaní i pod Need for Speed: Hot Pursuit.

Spekulacím ale vystavil stopku kreativní ředitel studia Alex Ward, když řekl, že nyní se ve studiu bude pracovat na něčem jiném a se žádnou závodní hrou se nepočítá. Zároveň tím tedy odmítl i další díl Burnoutu. "S ním teď nemáme žádné plány. Vrátíme se k němu, až budeme cítit, že nastal ten správný čas," konstatoval Ward po třinácti letech vývoje této série.

Criterion vznikli v roce 1993 a v jejich seznamu her najdeme úplné minimum těch, které by neměly něco společného se silnicí a spáleným benzínem. Mezi nezávodní hry z moderní doby můžeme počítat akorát méně známou střílečku Black z roku 2006 nebo arkádu AirBlade z roku 2002, zaměřenou na extrémní sporty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama