windows-xp-pocita-posledni-rok
Novinka Windows XP počítá poslední rok

Windows XP počítá poslední rok

Ondřej Švára

Ondřej Švára

10. 4. 2013 13:56 7
Reklama

Třem našim dlouhodobým softwarovým společníkům přesně za rok skončí povolení k pobytu v počítači. Respektive některé důležité a známé programy Microsoftu přijdou od 9. dubna 2014 o technickou podporu. Jde o velmi kvalitní, ale již zastaralé Windows XP, dále Internet Explorer 6 (bez komentáře), můj stále oblíbený a prakticky bezproblémový Office 2003, dále také Exchange server 2003 a Exchange server 2010.

Windows XP počítá poslední rok
i Zdroj: Hrej.cz

Vzhledem k tomu, že osmatřicet procent všech světových počítačů stále jede na Windows XP, zbavuje se Microsoft poměrně značné odpovědnosti. Nejde totiž o vykopávky uložené někde po půdách, ale o funkční počítače, které se stále připojují k internetu, jinak by o nich Microsoft nevěděl. Přesto těmto systémům přestane posílat updaty a bezpečnostní balíčky.

Kdo jsou vlastně jejich majitelé? Inu, třeba bafuňář hlídající pokladu na zimním stadion, nebo vedoucí turnaje o přeborníka mariáše Blanska, nebo... Zkrátka, podle jedné teorie se pro uživatele Windows XP za rok nic nezmění, protože je nutnost výměny softwaru ani nenapadne. Místo toho si nechají svůj starý počítač postupně zasvinit moderním malware. A ten společně s únavou hardwaru sám Xpéčka časem zlikviduje. Možná Microsoft uživatele dosud přežívajících systémů aspoň varuje hláškou, ať se po devátém dubnu nepřipojují na internet...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama