pachter-wiiu-neni-dobra-investice
Novinka Pachter: WiiU není dobrá investice

Pachter: WiiU není dobrá investice

Ondřej Švára

Ondřej Švára

10. 4. 2013 11:53
Reklama

Známý analytik Michael Pachter rozhodně nesdílí shovívavost designéra Shigeru Miyamoty, když přijde řeč na neúspěch konzole Wii U. Pachter si narozdíl od Miyamoty myslí, že nová konzole od Nintenda nemá skrytý potenciál a není ani kdovíjak revoluční. Je jen nepovedená, a proto je z hlediska spotřebitele i nevýhodnou investicí.

Nintendo podle Pachtera minulo několik hardwarových příležitostí, svou striktní kontrolorskou praxí naštvalo spoustu studií a má zpoždění v online službách jako je třeba Nintendo eshop, což staví WiiU do role outsidera. Zvlášť před horizontem brzkého soupeření s novým Xboxem a PS4.

Pachter: WiiU není dobrá investice
i Zdroj: Hrej.cz

Nintendu WiiU teď podle Pachtera pomůže jen výrazné zlevnění (nyní cca. 7 tisíc Kč) a vstřícnější vztah mateřské firmy k third party developerům. Nedostatek zajímavých her od cizích studií totiž může být pro WiiU posledním hřebíčkem do rakve. Bez hitů jako je GTA V a Battlefield 4 prý konzole nemá šanci se na trhu zachránit.

Ohledně third party developingu se pro WiiU před pár dny odpískalo například Aliens: Colonial Marines a rovněž si na konzoli nezahrajeme ani Saints Row 4 či Dead Island, jak právě oficiálně potvrdilo Deep Silver.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama