wii-u-si-zaslouzi-trpelivost-zakazniku
Novinka Wii U si zaslouží trpělivost zákazníků

Wii U si zaslouží trpělivost zákazníků

Ondřej Švára

Ondřej Švára

8. 4. 2013 07:54
Reklama

Známý japonský designér Shigeru Miyamoto si nedávno položil zásadní otázku: Proč z konzole Wii U není takový hit, jako kdysi z Wii? Klást by si ji samozřejmě mělo hlavně Nintendo, ale Miyamoto jako tvůrce nintendovských hitů typu Pikmin, Mario či Zelda vystupuje de facto jako jeho kmotr.

A na svou otázku si poměrně vyhýbavě odpovídá: Dejte ještě Wii U šanci. Tahle konzole se vám prý časem odmění. Chce to jen zvyknout si na úplně nový přístup k hraní. Například na to, že k Wii U ani nepotřebujete televizor. Když má svůj vlastní displej, umí se chovat i jako handheld.

Právě v revolučnosti Wii U vidí Miyamoto hlavní příčinu relativního neúspěchu. Ale není nutné panikařit, stačí si prý vzpomenout na někdejší rozpaky z kapesního DS. Tehdy si také lidé ptali, proč by se při hraní měli dívat na dva displeje. A nakonec se z DS stalonejprodávanější herní zařízení světa.

Miyamoto se navíc těší na letní přísun nových her.  Seznam je následující, možná si už také vyberete: Super Mario Bros DLC, Mario Golf: World Tour, Pikmin 3, Rayman Legends, The Wonderful 101, Wii Fit U, Injustice: Gods Among Us, Game & Wario, Assassin’s Creed 4: Black Flag, Young Justice: Legacy, Marvel Pinball a The Legend of Zelda: The Wind Waker HD.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama