zaklinac-3-nebude-vyuzivat-drm-ochranu
Novinka Zaklínač 3 nebude využívat DRM ochranu

Zaklínač 3 nebude využívat DRM ochranu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

4. 4. 2013 18:34 1
Reklama

Také třetí díl série Zaklínač potěší hráče, kteří bojují proti všemožným ochranám proti pirátství. „Snažíme se zbavit DRM. Když bude chtít někdo naši hru pirátit, stejně nakonec bude. To je samozřejmě špatně. Nemůžeme s tím ale nic udělat. Zároveň totiž chceme, aby hráči měli co nejlepší zážitek,“ řekl Kotaku Adam Badowski z CD Projektu. „Když jsme odebrali DRM, lidé na torrentech žádali další lidi, aby naši hru nestahovali, protože nepoužíváme DRM,“ doplnil ještě polský vývojář.

Oznámení o zrušení DRM rozhodně není překvapením, CD Projekt totiž dlouhodobě vystupuje proti různým ochranám – považuje je za neúčinné a zároveň otravné pro platící hráče. V rozhovoru s Kotaku pak tvůrci také potvrdili, že Zaklínač 3 bude stejně jako druhý díl podporován dlouho po vydání. Je však možné, že některý velký přídavek tvůrci zpoplatní.

CD Projekt dále odhalil několik zajímavých drobností o hratelnosti. Geralt kupříkladu bude moci na koni nejen jezdit, ale i bojovat. Vývojáři však nechtějí, aby se hra na tento prvek zaměřila – Geralt je totiž přirozeně jistější na zemi než na hřbetu koně. Zaklínač pak nově bude moci přímo v soubojích používat lektvary. Rovněž se rozšíří nabídka znamení, v třetím dílu této fantasy série jich bude celkem deset namísto původních pěti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama