nvidia-vysvetluje-absenci-u-vyvoje-konzoli
Novinka Nvidia vysvětluje absenci u vývoje konzolí

Nvidia vysvětluje absenci u vývoje konzolí

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

2. 4. 2013 19:28 9
Reklama

Svět her je často svědkem bitev červených a modrých, svět hardwaru ale až tak kýčovitý není. O přízeň našich peněženek i základních desek soupeří barvy zelená a červená - Nvidia a AMD (dříve známé jako ATI).

Nové konzole jsou na spadnutí a my již nyní víme, že Nvidia potichu a s poklidem vyklidila pole konkurenci - Wii U je mezi námi a běží s grafickým čipem AMD, Playstation 4 bude rovněž spolupracovat s červenými a nový Xbox zřejmě jakbysmet.

Důvod, proč se Nvidia klidí je ten, že z jejich strany není ochota vyrábět čipy za tu cenu, za jakou by výrobci konzolí rádi. A nejenom to - Nvidia očividně věří PC trhu podstatně více, než tomu konzolovému. To je informace velmi zajímavá a je nadmíru jasné, že s novými konzolemi se opět rozvíří debata, mají-li stolní počítače ještě u hráčů budoucnost. Ovšem s Nvidií v zádech to bude jistě jiná situace jak před lety!

Dle Nvidie mají PC dneška i zítřka co říci, dává se zde tak za pravdu slovům zaznívajícím z Cryteku. A aby toho nebylo málo, přikládají zelení jeden velmi zajímavý graf - porovnání výkonu grafických čipů počítačů a konzolí tehdy a dnes.

Z něj lze vyčíst, že v časech příchodu prvního Xboxu se mu grafický PC hardware nemohl vyrovnat. V případě Xboxu 360 už byla ale situace jiná a PC konzoli Microsoftu dohnali obratem, v případě Playstation 4 je však situace taková, že nejsilnější jednojádrová grafická karta současnosti (GeForce GTX Titan) bude mít v čase příchodu konzole rovnou trojnásobný výkon. Slušné, že? Otázkou ovšem je, nakolik mají zelení pravdivé informace, jestli si je nezkreslují a také je třeba si uvědomit, že porovnáváme grafickou kartu za více než 20 tisíc korun s konzolí, která bude odhadem za dvoutřetinovou cenu!

Nvidia vysvětluje absenci u vývoje konzolí
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama