abrams-potvrzuje-portal-a-half-life-filmy
Novinka Abrams potvrzuje Portal a Half-Life filmy

Abrams potvrzuje Portal a Half-Life filmy

Erik Omar

Erik Omar

7. 2. 2013 08:08 2
Reklama

Režisér prakticky všeho co začíná na "Star" J.J. Abrams prozradil, že se chystají filmové adaptace kultovních her Half-Life a Portal.

Spekulace se začaly rojit včera během konference DICE 2013, na které leccos naznačoval šéf Valve Gabe Newell a nakonec vlastně také J.J. Abrams. Až později však samotný Abrams serveru Polygon explicitně prozradil, že s Valve pracuje na filmech podle Half-Life a Portal.

"Je to stoprocentní. Což znamená, že teď vše domlouváme s Valve, sháníme scénáristy a máme hodně zajímavých nápadů," prozradil král geeků Abrams.

Ten dále dodal: "Náš cíl je chovat se ke světu, který studio Valve v obou těchto titulech vytvořilo, jako k jakémukoliv jinému knižnímu nebo originálnímu námětu - k těmto značkám se zkrátka chceme chovat s respektem. Tak jako se Valve chová ke svým hrám a jejím hráčům."

Zatím není jasné zdali Abrams hodlá usednout rovnou na režisérskou sesli. Vzhledem k jeho závazkům u Star Treku a Star Wars však předpokládáme, že v tomto případě dostane výplatu spíše za producentskou práci. Zábavné je pak uvažovat nad tím, kdo by mohl obsadit hlavní herecké role - naše tipy asi mnohé nepřekvapí: Hugh Laurie jako Gordon Freeman a Ellen Page jako hrdinka Portal.

Abrams potvrzuje Portal a Half-Life filmy
i Zdroj: Hrej.cz

O adaptace Portalu a Half-Life mělo v minulosti zájem několik filmových studií. Boss Valve Gabe Newell je však vždy nemilosrdně odpálkoval zpátky do Hollywoodu: "Jejich příběhy byly zkrátka příšerné. Byly opravdu příšerné. Nerozuměli tomu, co děla dobrou hru dobrou hrou nebo co dělalo ty značky zajímavé pro fanoušky."

Tím prvním, kdo tedy s nějakým dobrým příběhem pro filmové Half-Life a Portal za Newellem přišel, byl až J.J. Abrams. Tihle dva chlapíci se však nebavili pouze o filmech. Řeč přišla i na videohry jako takové a i v této oblasti to vypadá na spolupráci - Abrams by chtěl s pomocí Valve přivést k životu nápad na vlastní videohru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama