kouknete-na-multiplayer-tomb-raidera
Novinka Koukněte na multiplayer Tomb Raidera

Koukněte na multiplayer Tomb Raidera

Marek Švrkala

Marek Švrkala

18. 1. 2013 18:42
Reklama

Vývojáři se v poslední době snaží vložit multiplayer i do sérií, které byly dříve výhradně single-playerové. Příkladem budiž i chystaný reboot Tomb Raidera, jehož multiplayerová část byla odhalena teprve nedávno. „V single-playeru je vždy začátek a konec. Některé takové hry mají bohatý herní svět a vy byste v něm chtěli zůstat navždy. Jenže to nejde. Přemýšleli jsme, zda bychom mohli učinit univerzum Tomb Raidera trvalým. Rozhodli jsme se to udělat, takže jsme vymysleli nové mapy a nové typy hratelnosti, které podle mě skutečně mají smysl,“ prohlásil v rozhovoru s Eurogamerem Daniel Bisson z kanadského studia Eidos Montreal.

Tvůrci kyberpunkové akce Deus Ex: Human Revolution, kteří za multiplayerovou částí hry stojí, by měli připravit nejméně dva módy – klasický týmový deathmatch a mód rescue, v němž hráči s různými kamarády Lary (její postava bude vyžadovat vysoké zkušenosti) bojují o lékárničky, které přenáší na určená místa. Jenže v tom jim brání domorodí nepřátelé. Výrazným prvkem má být prostředí na speciálních zničitelných mapách, kde lze například klást pasti nebo spustit lokální písečné bouře. Terén je velmi členitý, takže bude hratelnost velmi ovlivňovat..

„Je to první krok. Pokud bude multiplayer fungovat dobře, budeme pokračovat a navážeme na něj. Chceme vytvořit trochu jiný zážitek. Nebude nějakým přelomem, ale je zábavný a je to Tomb Raider,“ uvedl Bisson. Na ukázku hry pro více hráčů se můžete podívat v komentovaném videu Xbox magazínu, jež přikládáme.

Manažer značky Tomb Raider Karl Stewart ze studia Crystal Dynamics pak ještě hráče ujistil, že ke hraní multiplayeru nebude potřeba žádný online nebo season pass. To můžeme kvitovat, naopak absence demoverze, kterou tvůrci nechtějí vypustit, aby neodhalili příběh, nás trochu mrzí. Tomb Raider vyjde na začátku března pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama