vavra-komentuje-video-k-novemu-rpg
Novinka Vávra komentuje video k novému RPG

Vávra komentuje video k novému RPG

Ondřej Švára

Ondřej Švára

12. 12. 2012 15:48 9
Reklama

Zajímavý blog sepsal Dan Vávra z Warhorse Studios, aby rozvinul nedávnou videopřednášku k  chystané hře s husitskou tématikou. Jeho text byl dosud jen v angličtině, ale autor už ho přepsal i do mateřštiny.

Kdo alespoň trochu vládne angličtinou, mohl se dozvědět několik zajímavostí, které ve videu nezazněly. Například to, že husitská hra zatím oficiálně neexistuje. Warhorse ji plánují oznámit až příští rok. Z toho důvodu je též nejisté samotné datum vydání. Na nějaký termín v příštím roce by si zatím nevsadil pětník ani pan Martini.

Vávra komentuje video k novému RPG
i Zdroj: Hrej.cz
O O něco pozitivnější fakt směřuje k technické úrovni hry. Bez zbytečné servility k českému zboží lze prohlásit, že Vávrovo RPG vypadá famózně a jako první videohra například ukazuje skutečně reálné barvy vody. Kaluž ani řeka nejsou modré či průhledné, ale v zelenavých konturách odrážejí obraz okolní přírody.

Přtiom prezentace běžela na notebooku s obyčejnou grafickou kartou GeForce 555M. Systém samozejmě nemusel počítat umělou inteligenci, vzdálenou přírodu ani finální grafické efekty, ale je to náznak toho, že Warhorse nehodlají vyrobit hru, která v době vydání zbourá jakýkoliv hardware. Ten by měl být na úrovni konzolí nové generace.

Warhorse si také u hry dávají záležet na skutečné historické přesnosti. Autoři na scénáři spolupracují s historiky, aby hra získala určitou vzdělávací hodnotu a krom jiného už do hry m vkládají i první dialogy. Rovněž se pracuje na motion capturingu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama