v-americe-se-prodalo-400-tisic-kusu-wii-u
Novinka V Americe se prodalo 400 tisíc kusů Wii U

V Americe se prodalo 400 tisíc kusů Wii U

Marek Švrkala

Marek Švrkala

26. 11. 2012 17:55
Reklama

Nintendo Wii U u nás sice ještě nekoupíte, ovšem v Americe mohli první zákazníci pro novou konzoli přijít už 18. listopadu. Včera tak uplynul týden od zahájení prodeje a Nintendo už oznámilo úspěšný start. Wii U si pořídilo 400 tisíc zákazníků, což je dokonce více než jeho předchůdce, tedy Nintendo Wii.

„Wii U je momentálně v obchodech vyprodané, spolu s obchodníky ale pracujeme na doplnění zásob. Jakmile se konzole dostanou na pulty, jsou hned rozprodané,“ řekl spokojený šéf americké pobočky Nintenda Reggie Fils-Aime v telefonickém rozhovoru s portálem CNET.

Problémy s nedostatkem konzolí, které provázely prodej původního Wiička, by se ale dále objevovat neměly. „Wii bylo unikátním fenoménem. Až do jara 2009 jste nemohli zajít do obchodu a koupit si jej. Z toho jsme se poučili a nyní můžeme zásobovat prodejce rychleji,“ doplnil Fils-Aime a přihodil ještě další zajímavé číslo.

V uplynulém týdnu, kdy v Americe po Černém pátku zavládlo nákupní šílenství, Nintendo na tomto trhu prodalo kolem 1,2 milionů svých herních zařízení (počítáno je 400 tisíc Wii U, 300 tisíc Wii, 250 tisíc 3DS a 275 tisíc DS). Evropský start Nintenda Wii U je naplánovaný na 30. listopadu. Konzoli při uvedení na evropský trh doplní 24 různých titulů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama